Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.
Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word A Bloc Member en krijg toegang tot al onze recepten.
Verder lezen?
Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 gr grof gesneden kipfilet
- 200 gr zoete aardappel
- ½ courgette
- 1 kleine rode puntpaprika
- ½ rode ui
- 1 klein teentje knoflook
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °c
Snijd de knoflook fijn en meng deze samen in een kleine kom met de honing en de olijfolie
Marineer hierin de stukjes kipfilet en kruid nog met peper en zout
Snijd de zoete aardappel in dunne lange reepjes (hoef je niet te schillen)
Snijd de courgette in ronde schijfjes en snijd de paprika alsook de rode ui in grove stukken
Verdeel de aardappel met de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat
Besprenkel met olijfolie en verdeel de stukje kip over de bakplaat
Bak 25-30’ in de oven
Deze traybake zit boordevol vitamines en mineralen door de verschillende groentjes die gebruikt worden. Hoe meer kleuren je varieert, hoe meer verschillende soorten vitamines en mineralen je trouwens binnenkrijgt. De zoete aardappel is een ideale koolhydraat bron op minder actieve dagen door hun lage energiewaarde. Ideaal dus op een lazy Sunday!