Een ‘kickstart’ nodig om aan jouw dag te beginnen? Dan is deze overnight oats een goed ontbijt! Je zal voelen dat je weinig last krijgt van een energie dip daar dit ontbijt zorgt voor een zeer geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel.
Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word A Bloc Member en krijg toegang tot al onze recepten.
Verder lezen?
Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.
Ingrediënten voor 1 portie
- 5 eetlepels havermout
- 170 ml amandelmelk
- 130 gr mango, diepvries
- Paar blaadjes munt
Bereidingswijze
Gebruik een lege confituurpot of een groot glas om de overnight oats in te maken en maak deze de avond voordien al klaar. (De naam zegt het uiteraard zelf - overnight-) Je start eerst met de eetlepels havermout om nadien de melk toe te voegen. Daar bovenop voeg je de diepgevroren mango blokjes toe en laat je het dus een nacht in de frigo staan. Tijdens de nacht slorpt de havermout al de melk op waardoor dit een soort van lekkere pap wordt.
Tip: je kan oneindig lang variëren in het soort fruit, maar ook noten, pitten of zaden toevoegen voor een extra ‘bite’.
Het is een stevig ontbijt, niet in kcal, maar wel in verzadigingsgevoel. Door de vezels uit de havermout en doordat deze wat zwellen door de melk, vult dit ontbijt echt goed. Een ‘kickstart’ om aan jouw dag te beginnen dus. Je zal voelen dat je weinig last krijgt van een energie dip daar dit ontbijt zorgt voor een zeer geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel.