Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.
Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word A Bloc Member en krijg toegang tot al onze recepten!
Verder lezen?
Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.
Ingrediënten 6 à 7 porties
- 250 gr havermout
- 100 gr verschillende soorten noten
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gr gedroogde veenbessen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng alles in een kom en roer goed om
Leg het mengsel op een bakplaat mooi verspreid
Zet het mengsel voor 18-20’ in de oven
Belangrijk: na 10’ haal je de bakplaat uit en roer je het mengsel eens om
De laatste 2’ mag je de veenbessen toevoegen
Granola kan je tegenwoordig in alle kleuren en geuren kopen. Vaak zijn ze te gesuikerd of worden er te veel ongezonde vetten aan toegevoegd zoals bv. palmvet of palmolie. Toch kan je ook gezonde varianten van granola kopen of maak je er gewoon zelf zoals bovenstaand recept. Deze granola is kan je gebruiken op een iets actievere dag. Gedroogd fruit (de veenbessen) bevat namelijk wat extra suikers. Voeg er een lekkere natuuryoghurt aan toe zonder toegevoegde suikers en maak het iets zoeter met wat vers fruit. Je hoeft hier zeker geen noten meer aan toe te voegen aangezien deze al aanwezig zijn in het recept. Te veel noten zorgt er namelijk ook voor dat de kcal te veel stijgen.