Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.
Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word A Bloc Member en krijg toegang tot al onze recepten.
Verder lezen?
Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 2 sneetjes volkoren brood
- 1 lente-ui
- 1 teentje look
- 1 kleine ui
- 50 gr spinazie
- 100 gr bospaddenstoelen
- ½ bolletje mozzarella
- 40 ml alpro room
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
Zo maak je het
Snijd de look, ui lente-ui fijn. Borstel de bospaddenstoelen schoon, snijd in fijne schijfjes en verhit ondertussen olijfolie in een pan. Bak hierin de look en uit samen met de bospaddenstoelen tot deze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe en laat 1 – 2’ mee bakken. Bewaar dit mengsel in een apart kommetje! Gebruik dezelfde pan, mix de eieren en room in een kommetje, kruid met peper en zout en laat dit mengsel even bakken in de pan tot een omelet. Verspreid de in stukjes gesneden mozzarella over het ei, laat even mee smelten en verdeel ook het paddenstoelen-spinaziemengsel daarna over het ei op de helft van het omelet. Vouw nu het andere deel over dit deel toe en werk af met bieslook. Toast het volkoren brood en beleg met de omelet en werk af met enkele blaadjes rucola naar wens.
Een lazy Sunday of een rustig dagje thuis in de zetel is de ideale dag voor dit recept. Dit recept is niet het typische recept van een groente-omelet want je voegt de gebakken groenten pas op het einde toe wanneer de omelet reeds klaar is. De mozzarella zorgt voor een romige toets en met een 2-tal sneetjes volkoren brood, tover je jouw recept om tot een volwaardige lunch.
Tip: je kan ook gewoon de restjes van de groenten gebruiken uit de koelkast! Ideaal om geen groenten te moeten weggooien Denk er wel aan dat je dit recept niet opnieuw kunt opwarmen omwille van de spinazie!