Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.
Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word A Bloc Member en krijg toegang tot al onze recepten.
Verder lezen?
Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.
Ingredienten voor 2 personen
- 150 gr risottorijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 lente-ui
- 450 ml groentebouillon
- 100 gr spinazie
- ½ broccoli
- 125 ml Alpro plantaardig alternatief voor room
- 50 gr verse edamamebonen
- 1 handje walnoten
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook en snijd de broccoliroosjes in kleinere stukjes. Kook de broccoli beetgaar 3-4min. Snijd ondertussen de sjalot, look en lente-ui fijn en stoof deze 2 – 3’ in een sauspan. Voeg de gesneden spinazie (zeer fijn gesneden) alsook de broccoli toe en stoof 3-4 minuten tot de groentjes zacht zijn. Voeg nu de risottorijst toe alsook de bouillon en laat 20 – 25’ verser stoven tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Voeg op het einde de room toe alsook de edamameboontjes en de citroen en kruid met peper en zout. Laat dit nog een 5’ verder pruttelen als roerend. Serveer op een bord en werk af met enkele fijngehakte walnoten!
Denk er wel aan dat je dit recept niet opnieuw kunt opwarmen omwille van de spinazie!
De green risotto is sneller klaar dan je denkt en perfect na een training! De koolhydraten uit de risotto vult jouw suikervoorraad of glycogeen aan om perfect te herstellen. Voeg extra risotto toe naargelang de intensiteit en duur van jouw training. De mix van spinazie en broccoli geven een zachte smaak aan de risotto en voor de vegetariërs onder ons zijn de edamameboontjes alsook de walnoten een perfecte vleesvervanger. Voeg gerust extra edamamebonen toe voor een extra portie eiwitten!