Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.
Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word A Bloc Member en krijg toegang tot al onze recepten.
Verder lezen?
Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 150 ml alpro soja mild & creamy
- 20 gr pompoenpitten
- 10 gr walnoten
- 1 medium banaan
- 100 gr perzik (kan diepvries zijn)
Zo maak je het
Mix de banaan met perzik tot een smeuïg geheel.
Doe het mengsel in een klein glaasje/ kleine glazen bokaal.
Zet 30' in de diepvries.
Leg een laagje yoghurt op het mengsel dat uit de diepvries komt en werk af met toppings: noten en pompoenpitten.
De banaan zorgt ervoor dat er iets meer koolhydraten aanwezig zijn in dit recept en dus geschikt is voor een actievere dag. Ga je een rustige dag tegemoet, kan je eventueel de banaan ook vervangen door wat bosfruit. Deze kunnen ook perfect diepgevroren zijn! De sojamelk zorgt ervoor (door de afwezigheid van lactose) dat dit een zeer licht verteerbaar ontbijt wordt, maar is zeker geen must! Ook gewone yoghurt is geschikt.